IUNP: Potpisan sporazum o realizaciji projekata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, Regionalno pozorište Novi Pazar i Društvo za pomoć mentalno nedeovoljno razvijenim licima potpisali su danas, 12.02.2015. g., sporazum o realizaciji projekata.

 

Ispred pomenutih institucija projekte su potpisali rektor, prof. dr. Suad Bećirović, ispred Regionalnog pozorišta direktorka, Anđela Marić i ispred Društva za pomoć MNRL sekretar, Tahir Delić.

Projekti se tiču izrade lutkarske predstave za djecu ometenu u razvoju, djecu romske nacionalnosti, djecu sa stalnim boravkom u Rehabilitacionom centru bolnice Novopazarska banja, djecu u vrtićima, djecu svih marginalizovanih grupa kao i organizaciju radionice za lutkarsko pozoriste.

Ciljevi projekata koji će biti realizirani u toku 2015. godine su inkluzija osoba ometenih u razvoju i osoba iz svih marginalizovanih grupa u društvenu zajednicu; početak rada na stvaranju lutkarskog pozorista; povećanje broja aktivnosti u radu sa djecom, nuđenje novih kulturnih sadržaja; obuka glumačke ekipe u radu sa lutkama.

Prilikom potpisivanja sporazuma istaknut je značaj realizacije projekata ali značaj dalje saradnje pomenutih institucija.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img