Istražujemo – Građani žele ostavku Esada Džudža

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Esad Džudžo (ex Džudžević), saradnik Sulejmana Ugljanina, već 23 godine je aktivan u politici, kao i u radu BNV. Kako Bošnjaci Sandžaka ocjenjuju njegov dosadašnji rad? Da li zaslužuje pohvalu zbog zalaganja za bošnjačka pitanja ili osudu zbog određenih grešaka? Evo i mišljenja građana:

U istraživanju koje je sproveo SANDŽAKPRESS je u anketi učestvovalo 346 realnih ispitanika iz cijelog svijeta, među kojima su preko 90% Bošnjaci.

Kako ocjenjujete rad Esada Džudža u BNV-u?

slika

Svi ispitanici koji su dali svoje odgovore, mimo ponuđenih su tražili još oštrio mjeru protiv Džudža. Preko 70% Bošnjaka smatra da bi Džudžo trebao bar podnijeti ostavku i povući se iz BNV-a (64.2% + 5.5%).

Od onih koji su tražili najoštrije mjere za Džudža istakli su da mu najviše zamijeraju karikaturu Poslanika, a.s. u bošnjačkim udžbenicima, kao i to što je u bošnjačkim udžbenicima predviđeno da bošnjačka djeca uče crkvene pjesme i Svetoga Savu napamet. Manji broj mu je zamjerio to što je promijenio prezime.

Svega oko 18% građana je zadovoljno radom Esada Džudža u BNV-u, a drugih oko 8% je zauzeo umjeren stav.

Podsjećamo: Esad Džudžo je navodni potpredsjednik BNV-a, koji je imenovan na fantomskoj skupštini održanoj na nepoznatoj lokaciji i u nepoznato vrijeme, bez prisustva opozicije.

Osim toga Džudžo je 4 godine bio nelegalni i nelegitimni predsjednik BNV-a, iako je na izborima pobijedila lista BKZ.

Stoji na portalu Sandžak PRESS.

A ekipa Sana-e je istraživala na ovu temu.
Od većine anketiranih Novopazaraca koji nisi htjeli javno stati pred kamere a mišljenja su da: ,,ON NE ZASLUŽUJE NIKAKAV KOMENTAR“

Bilo je i onih koji kažu da je njegov dosadašnji rad za svaku osudu.

(A kako komentariše to da većina građana želi njegovu ostavku, od Esada Dudža (ni)smo uspjeli dobiti).

Savjesno obavljati posao koji vam je povjeren je moralno načelo. Iz dosadašnjeg rada Esada Džudža, mnogi smatraju da nije ispoštovao važnost funkcije koja mu je povjerena.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img