Telekom Srbija: Telefoni večeras ponovo u funkciji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Još od 30. januara traje prekid telefonskog saobraćaja za preko 1000 pretplatnika u Novom Pazaru i 600 istih u Sjenici. Razlog je prodor vode u instalacije Telekoma usled čega su dijelovi nekih starih kablova morali biti zamijenjeni. Telefonski saobraćaj u Novom Pazaru biće uspostavljen večeras, kako navode iz Telekoma, a u Sjenici je već u funkciji.

Svi pretplatnici, čiji telefoni su u prekidu, nalaze se uglavnom na drugoj strani mosta u centru grada odakle polazi glavni kabl u koji je prodrla voda.

Kada su korisnici prijavili ovaj problem, iz Telekoma nisu mogli ni da pretpostave o kakvom se kvaru radi. Voda je prodrla u stari kabl koji ima papirnu izolaciju i bez signala ostavila preko 1000 korisnika telefonije, interneta i IPTV-a.

Zamjena, aludiraju iz Telekoma, nije lahka, obzirom da se radi o kablu dužine od skoro 600 metara, kao I velike težine, pa je to potrajalo 5 dana. U Telekomu se nadaju da će telefoni konačno proraditi večeras, jer će monteri raditi prekovremeno.

Slična situacija ponovila se i u Sjenici gdje je zbog prodora vode u oštećeni kabl bez telefonskog signala i pratećih servisa ostalo 600 pretplatnika. Ovaj kabal je zamijenjen i telefoni su već sada u funkciji.

Da bi se posao završio na vrijeme Telekom u Novom Pazaru dobio je i pojačanje iz jedinice iz Raške.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img