Home Rubrike Vijesti Pauk-služba za godinu dana odnijela 1596 vozila u Novom Pazaru

Pauk-služba za godinu dana odnijela 1596 vozila u Novom Pazaru

315

Po izveštaju Pauk službe u prošloj godini odnešeno je ukupno 1.596 vozila, sto znači da je u toku mjeseca odneto oko 130 automobila.

Svakodnevno se odnosi u prosjeku 6 vozila sa mjesta koja nisu propisana za parking, a najčešće su to trotoari.

-Ovo je neprofitabilna služba i mi smo tu da dokažemo građanima da moraju razmišljati gdje će se parkiarati, međutim uvijek ima građana koji se bune prilikom plaćanja i nošenja auta- kaže Graca.

Kontrolor službe ističe da nema nikakve protekcija što se tiče odnošenja automobila , problem Pauk službe je u tome što je vozilo koje koriste veoma staro i atestirano je da podigne automobile do 2,5 tone.

Prilikom preuzimanja vozila građani su dužni uplatiti 3310 dinara Pauk službi, dok je kazna za nepropisno parkiranje 5.000 dinara, odnosno 2.500 hiljade ukoliko vlasnik odnetog automobile novac uplati u roku od 8 dana.

Novac koji građani uplaćuju prilikom preuzimanja svog automobila ulazi u budžet Direkcije za izgradnju grada kojoj i pripada Pauk služba .

Gospodin Graca naglašava da ova služba radi samo svoj posao, ne plaše, ne otimaju i ne pljačkaju nikog, jednostavno, istče, rade ono što je zakonom propisano.

Elmasa Šećović

Previous articleKorupcija u Novom Pazaru
Next articleNovi Pazar: Nakon zemljotresa, poplave