Novi Pazar: Približiti građanima značaj poslovanja po zakonu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Grad I Republika ulažu zajedničke napore u cilju približavanja poreske politike građanima, te pravila poslovanja, kako bi se na što bezbolniji način privrednim subjektima omogućio prelazak sa sistema sive ekonomije na princip tržišnog poslovanja. Marko Marinković , vd direktora Poreske uprave Srbije prvi je direktor PU sa republičkog nivoa koji obilazi lokalne samouprave u svrhu oživljavanja politike finansijsjske discipline.

Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić, građani treba da shvate da izmirivanjem obaveza prema državi privredni subjekti zajednički ali I pojedinačno olakšavaju sistemima zdravstva, školstva I čitavog javnog sektora da f unkcikoniše na pravi način.
“Važno je istaći da smo u nedavnom razgovoru I sa pijačnim priodavcima došli do zaključka da su ti ljudi svesni neophodnosti budućeg postupanja po zakonskim propisima u ovoj sferi, kako bi rasteretili svoje poslovanje ali I doprineli približavanju EU. Ako se poreski sistem razloži na što veći broj subjekata , zajednica će lakše podneti proces reformi”, zaključio je Murić.

Plan o suzbijanju sive ekonomije koji Republika sprovodi podrazumeva, po rečima Marinkovića, politiku dijaloga, uklanjanja nejasnoća I definisanja konkretnih mera u svrhu postizanja poreskog integriteta na svim nivoima.
“ Naš cilj je da stvorimo ambijent u korist stanovništva Novog Pazara, kako bi građani u optimalim uslovima mogli da funkcionišu, rade I žive od svog rada. Za to je neophodno redovno izmirenje obaveza prema budžetu grada I republike, za šta ćemo nastojati da obezbedimo uslove.

Svest o važnosti izdavanja fiskalnih računa preduslov je prosperiteta lokalnog područja, baš kao I prijavljivanje radnog odnosa zaposlenih, što je jedini način za ostvarivanje prava na doprinose, zdravstveno osiguranje I penziju”, poručio je vd direktor Poreske uprave Srbije, Marko Marinković.

Prema ranije objavljenim informacijama, konkretne mere republičkih I lokalnih vlasti za suzbijanje sive ekonomije biće definisane do kraja marta ove godine, nakon čega sledi njihova primena.

Sopštenje iz GRADSKE UPRAVE

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img