Uvrijedjlivi grafiti u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ovakvim grafitom Bošnjacima Priboja, prema rijecima Pribojaca, šalje se poruka da bi moglo da im se desi ono sto se desilo Bošnjacima Srebrenice.

Prema posljednjim informacijama grafiti još uvijek nije uklonjen, a spekuliše se ko bi mogao biti autor.

U svakom slučaju, grafitu sa imenom i prezimenom Ratka Mladića nije mjesto, ne samo u multietničkom Priboju, nego ni u drugim gradovima bez obzira na to da li tamo ima ili nema Bošnjaka.

Ovom prilikom glavni imam u Priboju Enes ef.Svraka kaže da osuđuje ovakvo ponašanje kao i širenje mržnje među stanovnicima ovog grada.

“Najoštrije osuđujem ponovno ispisivanje grafita s imenom Ratka Mladića u Priboju i pozivam nadležne državne organe policiju, tužiteljstvo, Sud da se najozbiljnije pozabave ovom temom i problematikom, da pronađu počinioce i preduzmu mjere u skladu sa zakonom, kako se ovo više nebi ponavljalo.

Također, pozivam Bošnjake, Srbe i sve građane Priboja koji su za suživot, toleranciju, dobre međunacionalne, međuvjerske i komšijske odnose, koji su hvala Bogu na jako dobrom nivou, da se suprotstave ovoj pojavi kojom neko ponovo želi da unosi nemir, strah, mržnju i da promoviše zlo i genocid.

Uvjeren sam da su inspiratori i pisci grafita u Priboju najveća manjina u gradu i da će u najskorije vrijeme shvatiti da su zločin, genocid itd., najgnusnija djela i da se za to mora odgovarati i da za to stiže kazna, da se zločina i genocida normalni i čestiti ljudi stide, osuđuju i bore protiv toga a monstrumi ponose.” Navodi se u saopštenju glavnog imama u Priboju dr. Enesa ef. Svrake.

Inače, u proteklih nekoliko mjeseci na raznim lokacijama u Priboju ispisivani su grafiti mržnje, u kojima je pozivano na ubijanje muslimana.

Elmasa Šećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img