Home Rubrike Vijesti Novi Pazar: Osnovna škola Bratstvo među najsavremenijm školama

Novi Pazar: Osnovna škola Bratstvo među najsavremenijm školama

793

Vodeći se rezultatima istraživanja da su promjene u školama nužne i želeći da učenicima omogući usvajanje znanja po modelu razvijenih zapadnih evropskih obrazovnih sistema, menadžment osnovne škole „Bratstvo“ na čelu sa direktorom škole Dejanom Kulundžićem uključio se u projekat „Razvionica“, koji je finansirala Evropska unija, a nosilac projekta je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projektom je ova škola dobila  nastavna sredstva u vrijednosti od 125.000 eura.

„Mi smo realizovali i završili projekat „Razvionica“ koji je trajao godinu ipo, i tim projektom smo dobili 125.000 eura vrijednosti u nastavnim sredstvima, oprema je već stigla. U okviru iste vrijednosti su i brojni seminari koji su bili za sve nastavnike ove škole“  istakao je direktor škole Dejan Kulundžić.

Cilj ovog projekta je dalji razvoj obrazovanja u Srbiji, kroz jačanje trougla znanja, koji čine edukacija, istraživanje i inovacija kroz poboljšanje učinka obrazovnog sistema. Sve ovo doprinosi ukupnom porastu nivoa znanja, veština i osposobljenosti  i tako razvija ljudsk kpital koji je potreban najmlađem  gradu u Evropi, Novom Pazaru. Po riječima Žarka Milosavljevića  načelnika školske uprave u Kraljevu  je to sada i omogućeno.

„Projekat je vrlo atraktivan i pozitivan na nastavni proces koji se odvija u školama. Ovim projektom su obogaćena nastavna sredstva iz svih proramskih sadržaja koja se izučavaju u ovoj školi, tako da će učenici dobiti bolja i pristupačnija sredstva za rad“  kaže gospodin Milosavljević.

Zelene table su još uvijek tu i biće, ali pored njih učenici danas stiču znanja na drugačiji i zanimljiviji način uz nova, moderna nastavna sredstva, slična onim u razvijenim zemljama Evropske unije. Nova  nastavna sredstva su pojačala motivaciju svakom učeniku i nastavniku ove škole.

Elmasa Šećović

Previous articleList Danas se ograđuje od Pantićeve izjave o Novom Pazaru
Next articleAdmir Muratović dao presjek rada lokalne samouprave u Novom Pazaru