Grupa studenata iz Prištine u posjeti Internacionalnom univerzitetu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru projekta: „ Gradimo mostove, a ne zidove – Uloga univerziteta u izgradnji mira“, koji Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru realizuje u saradnji sa Helsinškim komitetom iz Osla, u posjeti Internacionalnom Univerzitetu  29. I 30. januara boravi grupa studenata i profesora sa „Hasan Priština“ univerziteta iz Prištine.

U okviru boravka u Novom Pazaru za studente i profesore predviđen je niz aktivnosti uključujući i posjete kulturno-historijskih znamenitosti. Rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Suad Bećirović upriličio je prijem za predstavnike sa prištinskog univerziteta na kojem se govorilo o važnosti veze među univerzitetima, kao i o tome kako treba postaviti evropske standarde u društvu. Nakon prijema uslijedile su izjave za novinare. Profesorica sa prištinskog univerziteta Remzija Istrefi rekla je da je jako sretna što je dio ove posjete i zahvalila se njenim organizatorima. Obzirom da je prvi put da studenti tog univerziteta posjećuju Novi Pazar, profesorica Istrefi je navela da očekuje da će posjeta Internacionalnom univerzitetu donijeti jedno veliko iskustvo za sve.

Profesor na Internacionalnom univerzitetu Aleksandar Ivanović govorio je o samom projektu „Gradimo mostove, a ne zidove- Uloga univerziteta u izgradnji mira“.  Profesor Ivanović navodi da će se realizovati i razmjena studenata sa prištinskim univerzitetom, a sve u cilju upoznavanja studenata, kako bi se stvorili uslovi za bolji suživot na ovim prostorima.

Gosti sa prištinskog univerziteta tokom dana posjetiće Petrovu crkvu, Đurđeve Stupove, Altun Alem džamiju, Lejlek džamiju, Hamam, Muzej „Ras“, kao i Fakultet islamskih studija. Svoje druženje nastaviće u Kulturnom Centru IUNP-a, a već sutra očekuje ih niz zanimljivih aktivnosti na Internacionlanom univerzitetu.

(Hamza Škrijelj)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img