Home Rubrike Vijesti Presuda u Rožajama – 800€ ili zatvor ko javno kaže: ‘Hafiz je...

Presuda u Rožajama – 800€ ili zatvor ko javno kaže: ‘Hafiz je ponos Sandžaka’

330

Hafiz je ponos Sandžaka I Rožaja”, rečenica koja je trojicu džematlija dovela pred lice “pravde”, a ko donosi pravdu I kome smeta ova rečenica?! Sudi im se kao najžešćim kriminalcima.!

Nije ni čudo, jer IZ Crne Gore usko je povezana sa državom. Odluci Đukanovića ili Fejzića sve jedno, ne smije se niko protiviti! Danas je u njihovom odsustvu donešena presuda, Arben Jakupi kažnjen novčanom kaznom od 800eura, Kemal Murić kažnjen sa dva mjeseca zatvora ili godinu dana uslovno, dok je Enes Falja oslobođen presude.

Kemal Murć, smatra da je sramna odluka suda da jednog imama osudi na dva mjeseca zatvora ili godinu dana uslovne kaze. „Iz ove presude se  jasno vidi da država daje svoju podršku pijunima“, kako ih je nazvao Murić, dodajući da je „jasan cilj da se ovim činom želi zastrašiti narod Rožaja“.

Ni Jakupi nije bio prisudan izricanju presude. Jakupi odlučan, hrabro stoji iza svojih riječi, kaže „Ponosan sam što sam osuđen zbog takve rečenice“ . Jakupi planira da podnese žalbu, zato što smatra da moralno nije  kriv i da CG mora da shati da sa muslimanima treba ravnopravno razgovarati.

Falja zaprepašten odlukom suda,  kaže ako je dokazano da je on nevin to znači i da su ostala dvojica nevini. „Ovaj slučaj je još jedna potvrda u kakvom je stanju IZ i ko stoji na čelu naših džemata“-kazao je Falja.

Ovo je dokaz da se bez argumenata i dokaza donose ovakve presude, kaze između ostalog hafiz Kujević. „ Rukovodstvo IZ  u RO i CG, oni su ostaci komunizma, komunističkog vida upravljanja IZ i zbog toga mislim da su to poslednji trzaji. Oni trebaju da znaju da više narod nije nepismen, da nije neuk i da oni shvataju“, kaže hafiz Kujević naglašavajaći da „sve što se dogodilo još više će učvrstiti ljude u našim institucijama“.

Podsjećamo, Javni tužitelj je dan prije tražio da se Arben Jakupi kazni sa 800 eura pravosnažno, a ostala dvojica uslovnom kaznom od godinu dana ili sa po dva mjeseca zatvora.

Nermina Rebronja

Previous articlePočeli sistematski pregledi za upis u prvi razred
Next articlePredstavljen udžbenik “Poslovno pravo” autora Safera Međedovića