Kulundžić: Nije bilo obavezno prisustvo proslavi Sv. Save

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Po pisanju nekoliko sandžačkih elektronskih novina u osnovnoj školi Bratstvo povodom  obilježavanja školske slave Sveti Sava među učenicima je bilo i djece bošnjačke nacionalnosti i islamske vjeroispovjesti.

Međutim, direktor ove škole Dejan Kulundžić kaže da prisustvo nije bilo obavezno čak ni djece pravoslavne vjeroispovjesti, već su djeca svojevoljno dala svoj doprinos u organizovanju priredbe.

“U ovoj školi, kao što znate, ima oko 1000 bošnjačke djece, a to mogu i oni i njihovi roditelji da potvrde da li je dolazak bio obavezan. Molim sve medije da prvo provjere informacije pre nego što iznesu u javnost. Prisustvo nije bilo obavezno ni bošnjačke djece, ni djece srpske nacionalnosti”  ističe direktor .

Po riječima gospodina Kulundžića školskoj slavi je prisustvovalo jedno bošnjačko dijete koje je insistiralo da bude u horu, a saglasnost koju je direktor tražio dobio je od roditelja djeteta.

“Ja sam tražio sglasnost roditelja kako bi jedno dijete bosnjačke nacionalnosti  bilo u horu, jer je  insistiralo das prisustvuje”  objašnjava director Kulundžić.

Bošnjačka kulturna zajednica – BKZ je u prošlom sazivu BNV-a sprovela opsežnu kampanju sa zahtjevom da se ukine proslava Sv. Save u bošnjačkim školama, kao tjeranje djece i mladih učenika da učestvuju u takvim aktivnostima

Elmasa Šećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img