Drugo ročište protiv vjernika u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

7894

“Hafiz je ponos Sandžaka I Rožaja”, rečenica koja je trojicu džematlija dovela pred lice “pravde”, a ko donosi pravdu I kome smeta ova rečenica? ! Sudi im se kao najžešćim kriminalcima.! Nije ni čudo, jer IZ Crne Gore usko je povezana sa državom. Odluci Đukanovića ili Fejzića sve jedno, ne smije se niko protiviti!
Podsećamo: 26. Septembra, U znak protesta zbog Kujevićevog razrješenja iz IZ Crne Gore, nekoliko stotina vjernika napustilo je centralnu džamiju a protiv njih trojice Arbena Jakupija, Enesa Fanje i Kemala Murića podnijete krivične prijave.
Juče u Rožajama održano drugo ročište optuženoj trojici , najbližih prijatelja hfz. Kujeviću. Kako saznajemo presuda se očekuje za dan ili dva. Javni tužilac tražio je da se Arben Jakupi kazni sa 800 eura pravosnažno, a ostala dvojica uslovnom kaznom od godinu dana ili sa po dva mjeseca zatvora ukoliko prekrše uslovnu kaznu.
Da li će ovaj prijedlog javnog tužioca biti prihvaćen ostaje da vidimo. Nastavit ćemo pratiti i izvještavati o ovom događaju.
Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img