Home Rubrike Vijesti Delegacija OEBS-a posjetila BDZ Sandžaka

Delegacija OEBS-a posjetila BDZ Sandžaka

325
0

DSC_0943

Delegacija OEBS-a, na čelu sa zamenikom šefa misije u Srbiji Majklom Ujeharom, juče je posjetila Novi Pazar i ovom prilikom se sastala sa predsednicima Bošnjačke Demokratske Zajednice Sandžaka, predvođenu dr. Jahja Fehratović.

Delegaciju pored predsjednika Fehratovića su činili zamjenik predsjednika BDZS Samir Tandir, predsjenik IO Edin Zećirović I portparol stranke Edin Đerlek.

Nakon sastanka Gospodin Ujehari je izjavio da je ovo njegova prva posjeta Novom Pazaru.

“Danas sam imao priliku da se sretnem sa različitim političkim liderima, da razmenimo mišljenja I ideje. Imao sam zaista interesantne razgovore I budite uvjereni da ovo nije moja posljedna posjeta vašem regionu”, rekao je Ujehari.

Dr. Jahja Fehratović je između ostalog kazao da se samo zajedničkom borbom mogu dočekati bolji dani kako za grad tako I za državu Srbiju.

“Za budućnost I našeg regiona ali I cijele Srbije nužna zajednička akcija, nužna demokratska akcija partnersva I da je zato najvažnije da se Srbija kao država odluči da poštiva podjednako prava svih svojih građana bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku I drugu pripadnost”, kazao je Fehratović, dodajuću da je to veliki preduvjet kako bi se ekonomija kako u državi tako I u gradu poboljšala, a u tome veliku ulogu ima OSCE.

OSCE sa svojom kancelarijom u gradu I različitim projektima utiče da Sandžačko društvo bolje I sigurnije ide ka boljem životu.

Gospodin Fehratović se zahvalio gospodinu Ujehari, kao I cijeloj delegaciji na posjeti, u nadi da će kroz ovakve posjete u budućnosti postojeći problem nestati, zajedničkim rešenjima, I doprinijeti poboljšanju života kako u Sandžaku tako I u Srbiji.

Tokom boravka u Novom Pazaru, Ujehara je razgovarao i sa predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima BNV i političkih partija.DSC_0942

DSC_0941

Nermina Rebronja

Previous articleU Novom Pazaru održan protest protiv karikatura Poslanika Muhammeda, a.s.
Next articleChr Hajrat – Rožaje obišao porodicu koja živi na rubu egzistencije