Home Vijesti U Novom Pazaru održan protest protiv karikatura Poslanika Muhammeda, a.s.

U Novom Pazaru održan protest protiv karikatura Poslanika Muhammeda, a.s.

508
0

DSC_1038

Novi Pazar – Nedeljni časopis Šarli Ebdo je objavljivanjem karikatura Muhammeda.a.s.uzdrmao svijet. Širom svijeta organizirani su protesti, a danas, 23. januar 2015.godine održana je protestna šetnja i u Novom Pazaru.

Na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića više hiljada vjernika okupilo se kako bi svojim prisustvom pokazali svoju ljubav prema Poslaniku.a.s.

Uz tekbire i salavate, mirna šetnja je krenula od trga Gazi Isa-bega Ishakovića predvođena direktorom škole Kur'ana Časnog hfz. Irfanom ef. Malićem.

Nakon protestne šetnje skupu se obratio hfz. Irfan ef.Malić koji je predočio kvalitete Poslanika a.s. uz razne predaje i hadise Hafiz je razgalio srca prisutnih, na čijim licima su se mogle vidjeti i suze.

„Neka je Salavat i Selam na tebe ja Resulallah. Na Sudnjem danu će svaki Poslanik a.s. moliti za sebe, a ti ćeš Poslaniče moliti „ O Gospodaru, ja ne molim za sebe niti za svoju kćerku Fatimu, već te molim za moj ummet, moj ummet“. Od svakog muslimana i Bošnjaka iz Sandžaka primi selam ja Resulallah.“

Hafiz Irfan Malić se osvrnuo i na karikaturiste.

„Oni ti ne mogu nauditi jer si ti visoko i ne osvrćeš se na lavež pasa. I koliko god njihove namjere bile loše i gnusne, učinile su da te muslimani svijeta spominju i salavat i selam na tebe donose. Mi u Novom Pazaru ćemo na ove uvrede odgovoriti ustrajnošću i slijeđenjem sunneta. Mi smo protiv svakog terorizma“, naglasio je hafiz Malić.

Objavljivanje karikatura oslikava lice savremene civilizacije.

„To što su učinili govori o njima, to govori da je civilizacija u vjerskoj krizi“; kazao je Hafiz.

Hafiz Mailć je naglasio da čovječanstvo treba da je Poslaniku zahvalno jer je on donio hilafet na zemlji, ne da bacaju ljagu na Najčistije stvorenje koje je zemljom hodalo.

„Oni su možda ljubomorni na sve što mi imamo a oni nemaju, i zato pokušaju bacati ljagu na tebe.”

Za atentat koji se desio u Parizu, krivi su oni koji su naručili karikature i time uvrijedili milijarde muslimana. Hafiz Malić je poslao jasni poruku zapadu „OVO VAM NEĆE PROĆI KAO ŠTO JE PROŠAO 11. SEPTEMBAR U AMERICI.“

„Selam na tebe ja Resulallah od narada koji je zadnjih 20.godina podizao odgojno-obrazovne ustanove i skretao narod u pravom smjeru. Za to smo ti dužni i osjećamo obavezu, zato smo danas izašli da bi pokazali da bi i život svoj dali za tebe ja Resulullah! Ova omladina u Novom Pazaru je zdrava omladina, nisu to teroristi!“-naglasio je hafiz Malić.

Skup je završen bez incidenata, uz posljednji salavat, vjernici su se razišli.

Nermina Rebronja

DSC_0958 DSC_1008 DSC_1009 DSC_1012 DSC_1013 DSC_1015 DSC_1016 DSC_1024 DSC_1025 DSC_1038