Željko Pantić šokirao javnost izjavom o FK Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fudbalski klub Novi Pazar i dalje aktuelna tema u državi. Ovih dana velika pojačanja stigla su u FK Novi Pazar koji je najavio trku za Evropu, pa je kao takav postao trn u oku pojedinaca.

Gostujući u emisiji na Kopernikus televiziji, novinar lista Danas Željko Pantić šokirao je svu javnost, pogotovu u Sandžaku svojom izjavom da FK Novi Pazar treba da bude izbačen iz elitnog ranga takmičenja još odavno. „Maltene oni će početi da kolju ljude na tom stadionu tamo, mi njima nećemo moći ništa“, rekao je između ostalog novinar Pantić.

Dejan Anđus, voditelj sportske emisije u kojoj je novinar Pantić bio gost iznio je sasvim suprotno mišljenje od Pantićevog. „Oni kažu i na Radovom stadionu se skandira „Nož, žica, Srebrenica“, a da ne pričamo što su Zvezdini i Partizanovi navijači svaku utakmicu posvetili Draži Mihajloviću, Pablu Đurišiću i Nikoli Kalabiću u pesmama“, navodi između ostalog Dejan Anđus.

Predsjednik FK Novi Pazar Nedžad Dragolovčanin rekao je za portal Sandžaklive.rs da je zatečen izjavom novinara Pantića. „Veoma sam zatečen i povrijeđen izjavom i to javno na televiziji KCN 1, novinara lista Danas Željka Pantića, koga ne mogu da nazovem gospodinom, nažalost. Čovjek priča sve najgore o našem klubu, a ne zna ni sam zašto. Čovjek neće da razumije da se fudbal igra i u Novom Pazaru i da smo mi postali veliki klub i da nemamo milionske dugove kao ti „naši najveći klubovi“. Čovek kome se vidi na njegovom licu da je pun zla, mržnje, koji klima glavom kao da mu je poremećen centar za ravnotežu. Svaka naša utakmica je utakmica visokog rizika, a pitamo se svi zbog čega prave takvu hajku protiv našeg kluba? Naš klub je spreman da se suprostavi svim klubovima u zemlji i njih to boli i sve će ih više boleti“, naglasio je Nedžad Dragolovčanin.

Iz FK Novi Pazar nisu htjeli da daju izjave, ali su poslali saopćenje u kojem se kaže:“ FK Novi Pazar izdaje saopštenje za javnost povodom izjave novinara lista Danas Željka Pantića. Na sinoćnjem hitnom zasedanju Upravnog odbora FK Novi Pazar, doneta je odluka o podnošenju krivične prijave protiv Željka Pantića, novinara lista Danas, za raspirivanje rasne, verske i nacionalne mržnje kao i narušavanje ugleda Kluba. Svi u klubu i gradu smo zgroženi retnohuškačkom retorikom gospodina Pantića koji je na svaki mogući način, na televiziji KCN u emisiji Dejana Anđusa, pokušao da omalovaži i diskriminiše naše navijče i građane Novog Pazara. Sigurni smo da gospodin Pantić nikada nije gledao utakmice Novog Pazara a još manje boravio u Novom Pazaru.  Da je tako ne bi izgovarao katastrofalne reči “klanje“, “naša teritorija“ i druge šovinističke izraze. Da je gospodin Pantić ikada pročitao i jedan tekst o FK Novi Pazar znao bi da u našem timu imamo 18 igrača pravoslavne vere od kojih većina nekoliko godina žive i treniraju u Novom Pazar i koji na svakom koraku govore o srdačnosti i dobronamernosti Novopazaraca. Njegovo je pravo da govori šta želi i kako želi ali FK Novi Pazar ubuduće neće govoriti o ovakvim ljudima i sigurni smo da će od sada svako povesti računa šta, gde i kako govori o našem i drugim klubovima“.

Građani Novog Pazara nisu htjeli pred kamerom komentarisati ovaj nemili događaj, govoreći kako se plaše da ne kažu nešto što ne priliči pristojnom vokabularu, jer je ovim činom povrijeđen njihov ugled i dostojanstvo. Na društvenoj mreži Facebook daju se primjetiti komentari ogorčenih pristalica FK Novi Pazar, a jedan je ostavio poseban utisak. Naš sugrađanin Aleksandar Arsić rekao je sljedeće: “Gospodine” Pantiću, dođite u Novi Pazar i budite moj gost. Da prošetamo gradom, odemo na ćevape kod mog brata Fikra u “Šadrvan”, na kafu kod brata Mirze, pa na baklave kod brata Muja. Odvešću Vas i da kupite nešto od garderobe kod brata Bebice (mada čisto sumnjam da će Vam naplatiti). Ko ste Vi da pričate o Pazaru kao da je to grad divljaka i primitivaca?! Ko ste Vi da sudite i da sejete mrznju?! Niko ne može da nas zavadi, a naročito Vi koji ne umete ni jednu rečenicu da sastavite kako treba. Pitajte fudbalere Pazara (Pravoslavce, a njih je mnogo više u klubu od Bošnjaka) kako se osećaju u našem gradu. Ako si pošten čovek bilo koje vere, ako iskreno pružiš ruku, Pazarac gine za tebe. Takvi smo mi Pazarci“

Uprkos svim pritiscima od strane onih koji nisu dostojni da tako govore o ovom divnom gradu, FK Novi Pazar podvlači da je glavni cilj Evropa. Svi se iskreno nadaju da će se dugo snivani san i obistiniti.

(Hamza Škrijelj)

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img