MOK poziva na mirnu šetnju za Poslanika, a.s., u petak

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

protestt

Stop skrnjavljenju lika posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s

Kaže Uzvišeni Allah: “A tebe smo (Muhamede) samo kao milost svjetovima poslali” (El-Enbija,107)

Povodom objavljivanja karikatura i uvreda na račun Poslanika Muhammeda alejhi selama, u organizaciji džematlija i građana Novog Pazara, uz podršku, Muslimanskog Omladinskog Kluba koji poziva omladinu i građane Sandžaka da se pridruže mirnoj protestnoj šetnji.

Poziv je upućen svim muslimanima, građanima Novog Pazara i šire, svim ljudima dobre volje – na mirnu protesnu šetnju koja je zakazana u petak 23.1.2015.god.sa dzume namaza sa početkom u 13:00 časova.

Skupu će se obratiti zvaničnici Islamske zajednice. Naglašava se da skup nema nikakvu političku pozadinu I upućen je apel na sve ljude koji se budu odazvali pozivu da ne zloupotrebljavaju skup na bilo koji način. Postoji organizacioni odbor i on će sprovesti skup kako je već i planirano.

Na miran i dostojan način, kako dolikuje vjeri i muslimanima , ustanimo svi zajedno protiv nepravde i zuluma, poručimo svima onima koji ne dijele naša uvjerenja, STOP vrijeđanju tuđih osjecanja, STOP islamofobiji, STOP anarhiji. Živimo jedni sa drugima a ne jedni pored drugih!Stoji u pozivu organizacionog odbora.

Dženefa Zećović

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img