Enes Halilović u zborniku Pisci Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodna biblioteka Srbije objavila je zbornik “Pisci iz Srbije”.

U njemu je sto pisaca koji su obeležili  književnost u Srbiji  u poslednjih sto godina. Ivo Andrić, Meša Selimović, Vasko Popa, Danilo Kiš našao se I Sandžaklija, književnik Enes Halilović. Kriterijum je bio recepcija književnika u Inostranstvu.

“Nisam znao koji tim radi taj zbornik, niti mi je bilo poznato da se to uopšte I priprema, NBS kao najvažnija institucija u Srbiji stoji iza tog projekta”-kazao je Halilović

Iako se našao među najboljim književnicima, Halilović idalje skroman. Kaže “ne treba verovati ni kritici ni onima koji ga hvale, sumnja je najbolji pokretač”.

Ovaj zbornik namenjen  je  za predstavljanje naše književnosti u inostranstvu. Pripremio ga je tročlani tim urednika, Milena Đorđević, Ana Kilibarda I Mladen Vesković. Zbornikom  će se Srbija predstavljati  na medjunarodnim sajmovima  knjiga. A najmijenjen je istitutima, prevodiocima, novinarima, I svima koji prate književnost.

Enes Halilović je prije nekoliko dana primljen u međunarodnu asocijaciju književnika P.E.N. koja je osnovana 1921 godine u Londonu  I u svakoj zemljei ima svoj centar. Među članovima asocijacije P.E.N.Halilović je  najmlađi član, rođen  je 1977 godine u Novom Pazaru, do sada objavio deset knjiga.

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img