Gimnastika u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gimnastika je sport koji je gotovo potpuno zapostavljen i zanemaren u našem gradu, a nekada je, kažu, Novi Pazar bio prepoznatljiv po najboljim gimnastičarima u bivšoj Jugoslaviji.

Gost u emisiji „Iz svijeta sporta“ ove nedjelje bio je gimnastičar iz Novog Pazara Raid Mekić. On je govorio o gimnastici kao plemenitoj sportskoj vještini i o tome koliko je ona bitna u razvoju ljudi.

Raid je iskoristio priliku da nas malo bolje upozna sa historijom gimnastike u Novom Pazaru, kao i o uspjesim a koje su ostvarile prijašnje generacije.

Raidov otac prof. Miko Mekić bio je jedan od istaknutijih gimnastičara ovoga grada. On je tom prilikom spomenuo ekipu koja je sa njim ostvarila zapažene rezultate u bivšoj Jugoslaviji.

„Što se tiče interesovanja omladine, interesovanje je malo“, ističe Raid. On apeluje na sve roditelje da svoju djecu pošalju da treniraju gimnastiku, jer će se time njihovo dijete fizički izgraditi u potpunosti. Također poziva nadležne organe da pomognu kako bi se uslovi za vježbanje poboljšali, treninzi održavali u većim salama sa boljim spravama, kako bi se gimnastičari Novog Pazara vratili na pobjednički tron.

(Hamza Škrijelj)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img