Ugljanin čestitao turskom ambasadoru “normalni sportski ambijent” na utakmici Crvena Zvezda – Galatasaray

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Povodom odigrane utakmice Evrolige u košarci između Crvene Zvezde i Galatasaraya u Beogradu Sulejman Ugljanin je poslao čestitku turskom ambasadoru zbog normalnog sportskog ambijenta.

Ugljanin je istakao u svom saopštenju da je veliki uspjeh  postignut u javnim nastupima i aktivnostima na stvaranju pozitivne političke klime u javnosti Srbije i normalnog sportskog ambijenta u kojem je odigrana utakmica.

Međutim, atmosfera na utakmici je se može nazvati bilo kako osim ne sportska, a meč su obilježili navijači Crvene zvezde koji su svinjskim mesom (potkolenicama) gađali igrače Galatsaraja i trenera Atamana uz povike “Ubij Turčina”. Pored toga na poluveremenu utakmice pojavio se mladi guslar Marko Šćepanović koji je “otpjevao” svoju “ratnu” pjesmu vrijeđajući Turke, ali i sve normalne ljubitelje košarke.

Da li je moguće ovakav ambijent nazvati normalnim i pritom čestiti na velikom uspjehu? Od predstavnika stranke Sulejmana Ugljanina kao ni od njega lično, nismo dobili nikakav komentar niti odgovor.

Ugljanin je uputio je čestitku Mehmetu Kemal Bozayu, ambasadoru Republike Turske u Srbiji u kojoj se kaže:

Vaša ekselencijo gospodine BOZAY,

Čestitam Vam na velikom uspjehu koji ste postigli Vašim javnim nastupima i aktivnostima na stvaranju pozitivne političke klime u javnosti Srbije i normalnog sportskog ambijenta u kojem je  sinoć održana utakmica Evrolige u košarci Crvena Zvezda – Galatasaray u Beogradu.

Čestitam Vama, sportskim klubovima, Vladi Srbije i Vladi Republike Turske koji su dali svoj doprinos ovom velikom uspjehu u izgradnji pozitivnog sportskog ambijenta.

S poštovanjem,
 Sulejman Ugljanin 

Na svu sreću na ovoj utakcimi između ova dva tima nije došlo do gubitka mladih života ali ovakva provokacija ne doprinosi dobrom odnosu dva naroda.

nc

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img