Priča o maloj Hatidži Bilalović

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zekrija Kurbašević i Safeta Bilalović roditelji su kojima je Bog poslao teško iskušenje. Imaju dvoje djece, Hatidžu i Zuhdiju koji imaju problema sa srcem.

Hatidža, jedna lijepa curica koja ima godinu i po dana i već dvije operacije na srcu. Slijedi i treća. Ovih dana javnost su uzburkali naslovi da njeni roditelji pokušavaju zloupotrebiti bolest svog djeteta i od dobrog naroda našeg grada izvući novac. Nasa ekipa jučer je posjetila porodicu bolesne Hatidže. Prizor koji smo zatekli, od uslova u kojima žive, do načina na koji preživljavaju i bore se sa teškom bolešću svoje djece nije nas mogao ostaviti ravnodušnima. Otac Zekrija i majka Safeta u suzama i vidno uznemireni govore o Hatidžinom slučaju. Operacija na institutu „Za majku i dijete“ je besplatna, ali to i nije velika olakšica, obzirom da do operacije Hatidža mora posjećivati doktora najmanje 3 puta mjesečno, kako bi preživjela do operacije, obzirom da joj svakih par dana srce stane na par minuta, kaže otac Zekrija.

Dok smo boravili kod Hatidžinih roditelja, u posjetu je došao i donio namirnice predsjednik udruženja „Tu oko nas“ Sead Zilkić. On navodi da su roditelji pronašli privatnu kliniku „Dr. Ristić“ na kojoj se vrše terapije za bolesnu Hatidžu.

Građani sumnjičavi, obzirom da su mediji već jednom prenosili priču o roditeljima koji su nakon smrti svoje kćerke novac prikupljen za operaciju zadržali. Hatidžini roditelji pokazali su nam gomilu računa sa Hatidžinih pregleda i terapija, kao  i otpusnih listi sa instituta „Za majku i dijete“. Navedena suma novca koja se spominje potrebna je malenoj Hatidži za terapije, preglede i troškove do operacije, navode njeni roditelji.   I dok je naša ekipa radila na ovoj priči, otac Zekrija pozvao nas je i javno apelovao na građane koji, kako kaže, javno komentarišu da su on i njegova nevenčana supruga pokušali prevariti građane. „Neka dođu neka vide moje življenje, eno im računi i za hranu i za terapije, eno im za sve računi sede. Stajalo joj je srce u Pazaru dva puta. Na ovakve komentare što mi ugrožavaju dijete, što se na neke laži predstavljaju, molio bih ih da ne padaju na takve komentare, jer imaju djecu“, vidno uznemiren govori otac Zekrija.

(Hamza Škrijelj)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img