Delegacija Mešihata u posjeti beogradskim džematima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Mešihata Islamske zajednice koju je predvodio predsjednik muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, posjetila je danas, 16.01.2015. godine Muftijstvo beogradsko-novosadsko.

Predsjednik dr. Dudić se prije džume obratio prisutnima govoreći o značaju imana, islama i ihsana, a potom održao hutbu i predvodio džumu namaz u džamiji u Novom Sadu, gdje je govorio na temu „Allah naređuje da se svačije pravo poštuje“.
Pored Predsjednika, delegaciju su činili i Rešad-ef. Plojović – direktor Medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru, mr. Enver-ef. Omerović – rukovodilac Mearifske službe i Izudin-ef. Eminović – profesor u Medresi.

Prof. Plojović u džamiji u Subotici, prof. Omerović u džematu Beočin i prof. Eminović u džematu Adice, održali su hutbe i predvodili džumu namaz.

Na hutbi su govorili na istu temu, gdje su tretirali aktuelna prošlonedjeljna dešavanja u Francuskoj, te generalni talas islamofobičnosti u Evropi.

„Da bi se naše stanje popravilo i poboljšali uslovi života, moramo se potruditi i naučiti kako da sarađujemo, da jedni drugima vjerujemo, da ispunjavamo obećanja i datu riječ, da cijenimo rad i trud drugih ljudi, da imamo pošten odnos prema ljudima i povjerenim službama koje smo preuzeli.“ – kazali su efendije na hutbama.

Nakon džume, delegacija Mešihata u društvu domaćina posjetila je gradilište u Beočinu gdje je u toku radovi na džamiji u tom mjestu, o kojima smo govorili ranije.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img