Gimnastika u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gimnastika je sport prije svih sporova, pravilan rast i razvoj djece zavisi od niza faktora među kojima je i bavljenje fizičkom aktivnošću koje mora biti pravilno dozirano i stručno vođeno.

U Novom Pazaru gimnastika je zanemarena ali to ne znači da ne postoji. Gimnastičarski klub Novi Pazar počeo je sa radim od 2010.godine, uporno se bore da ovaj sport zbog njegove važnosti zaživi u ovom gradu.

Sa vježbama oblikovanja i različitim igrama predstavlja nezamenljivo sredstvo fizičkog vežbanja koje se preporučuje u predškolskom i mlađem školskom uzrastu. U ovom malom klubu treneri Merjem Krkušić I Raid Mekić čine sve da polaznici budu zadovoljni. Evo šta budući gimnastičari kažu.

Gimnastika ne samo da razvija snagu, gipkost i koordinaciju, već ima i uticaj na pozitivan razvoj crta ličnosti, što joj daje poseban obrazovno-vaspitni značaj.  Ovaj klub priprema se za male Olimpiske igre koje će se održati ove godine, možda zahvaljujući borbi ovih mladih ljudi, Novi Pazar bude prepoznatljiv I po ovom sportu.

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img