Ugljanin prepušta fotelju Enisu Imamoviću, budućem predsjedniku SDA Sandžaka?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nova kadrovska rješenja u vrhu SDA Sndžaka nakon konstituisanja organa BNV i usvajanja plana i programa stranke za 2015.godinu-tema današnje konferencije ove stranke.

Sulejman Ugljanin, koji je nedavno izabran za predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), prepustio je rukovođenje Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka funkcioneru te stranke Enisu Imamoviću, a da će se u ovoj godini maksimalno posvetiti radu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a.

Ugljanin (“Na glavnom odboru stranke Enis Imamović je izabran za jedinog potpredsjednika SDA i on će od danas preuzeti rukovođenje akcionim planom i programom stranke tokom ove godine, dok ću se ja, zajedno sa kolegama, maksimalno posvetiti radu na ostvarenju bošnjačkog jedinstva, odnosno radu u Veću“).

Ugljanin ističe su na glavnom odboru usvojene ostavke visokih funkcionera stranke koji su bili na listi “Za bošnjačko jedinstvo”, a koji su nakon formiranja BNV uzeli učešće u radu organa Vijeća. Usvojene ostavke Vasvije Gusinac, Bajra Gegića, Muhedina Fijuljanina, Fuada Baćićanina i Fahrudina Đekića, dok su na njihova mjesta imenovani Selma Džinović, Senad Mahmutović i Emina Fazlić.

“Ne želimo da dupliramo funkcije, a i oni su samim učešćem na listi izabrali rad u Vijeću. Na upražnjena mjesta izabrali smo nove ljude, a imenovali smo samo jednog potpredsjednika jer smo novopostavljene željeli da oslobodimo pritiska visokih stranačkih funkcionera. Ipak, moraće da preuzmu odgovornost i stoprocentno se posvete rješavanju problema Bošnjaka“)

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama SDA Sandžaka nije bilo dozvoljeno novinarima da  postavljaju pitanja

“Odgovore na sva pitanja u vezi SDA Sandžaka daće vam Enis Imamović koji će narednih dana zakazati konferenciju za medije, a ja ću odgovarati samo na pitanja vezana za BNV i to u prostorijama Veća, a ne ovde”,)

SDA Sandžaka kao manjinska stranka ima tri poslanika u Skupštini Srbije i u zajedničkom je poslaničkom klubu sa Pokretom za demokratsko djelovanje Rize Haljimija.

Nermina Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img