Home Rubrike Vijesti Ugljanin prepušta fotelju Enisu Imamoviću, budućem predsjedniku SDA Sandžaka?

Ugljanin prepušta fotelju Enisu Imamoviću, budućem predsjedniku SDA Sandžaka?

346

Nova kadrovska rješenja u vrhu SDA Sndžaka nakon konstituisanja organa BNV i usvajanja plana i programa stranke za 2015.godinu-tema današnje konferencije ove stranke.

Sulejman Ugljanin, koji je nedavno izabran za predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), prepustio je rukovođenje Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka funkcioneru te stranke Enisu Imamoviću, a da će se u ovoj godini maksimalno posvetiti radu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a.

Ugljanin (“Na glavnom odboru stranke Enis Imamović je izabran za jedinog potpredsjednika SDA i on će od danas preuzeti rukovođenje akcionim planom i programom stranke tokom ove godine, dok ću se ja, zajedno sa kolegama, maksimalno posvetiti radu na ostvarenju bošnjačkog jedinstva, odnosno radu u Veću“).

Ugljanin ističe su na glavnom odboru usvojene ostavke visokih funkcionera stranke koji su bili na listi “Za bošnjačko jedinstvo”, a koji su nakon formiranja BNV uzeli učešće u radu organa Vijeća. Usvojene ostavke Vasvije Gusinac, Bajra Gegića, Muhedina Fijuljanina, Fuada Baćićanina i Fahrudina Đekića, dok su na njihova mjesta imenovani Selma Džinović, Senad Mahmutović i Emina Fazlić.

“Ne želimo da dupliramo funkcije, a i oni su samim učešćem na listi izabrali rad u Vijeću. Na upražnjena mjesta izabrali smo nove ljude, a imenovali smo samo jednog potpredsjednika jer smo novopostavljene željeli da oslobodimo pritiska visokih stranačkih funkcionera. Ipak, moraće da preuzmu odgovornost i stoprocentno se posvete rješavanju problema Bošnjaka“)

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama SDA Sandžaka nije bilo dozvoljeno novinarima da  postavljaju pitanja

“Odgovore na sva pitanja u vezi SDA Sandžaka daće vam Enis Imamović koji će narednih dana zakazati konferenciju za medije, a ja ću odgovarati samo na pitanja vezana za BNV i to u prostorijama Veća, a ne ovde”,)

SDA Sandžaka kao manjinska stranka ima tri poslanika u Skupštini Srbije i u zajedničkom je poslaničkom klubu sa Pokretom za demokratsko djelovanje Rize Haljimija.

Nermina Rebronja

Previous articlePo prvi put nakon 10 godina gradska biblioteka vrši zakonsku regulativu popisa knjiga
Next articleRačun Biblioteke je u blokadi zbog putnih troškova Fuada Baćićanina