Poljoprivrednici neće osjetiti smanjenje agrarnog budžeta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Novi Pazar – U novoj, 2015 godini, smanjen agrarni budžet, ono što raduje naše poljoprivrednike jeste da oni neće osjetiti smanjenje tog bužeta.

Poljoprivrednici Tutina, Sjenice i Novog Pazara  će i ove godine moći da koriste sva sredstva po osnovu mjera agrarne politike.

,,Smanjenje u agrarnom budžetu je rezultat odluke da se racionalno troše sredstva budžeta. U ovoj godini subvencinisaće se poljoprivredne površine do 20 hektara,a subvnecija za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta neće biti, kaže savjetodavac za stočarstvo Safet Vesnić   iz Poljoprivredne stručne službe u Novom Pazaru.

U Sandžaku ima oko  10.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava,  smanjenjem agrarnog budžeta se ništa neće promjeniti u odnosu na prošlu godinu , iako je budžet za poljoprivrednike smanjen za pet milijardi dinara, naglašava Vesnić

Svi zainteresovani poljoprivrednici koji žele da se edukuju više iz oblasti poljoprivrede mogu to učiniti na predavanjima i seminarima koje organizuje Savetodavna stručna služba Novi Pazar.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img