Home Rubrike Vijesti Smjene u stranci SDA

Smjene u stranci SDA

313
0

U sali Doma kulture u Prijepolju jučer je održana VII redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka. Na sjednici je razmatran izvještaj o radu i rezultatima SDA Sandžaka u 2014. godini, a Glavni odbor je usvojio plan i program rada SDA Sandžaka u 2015. godini. Ono što je stavilo poseban akcenat na sjednicu bilo je to što se pojedina imena iz predsjedništva i izvršnog odbora sa prošlogodišnjeg saziva ove godine nisu nalazila na listi. Naša ekipa odlučila je kontaktirati neke od njih i uvjeriti se da li je to stranka nezadovoljna njihovim djelovanjem ili su, pak, sami odlučili da se malo udalje.

Razgovarali smo sa gospodinom Hazbom Mujovićem koji je u fono izjavi rekao da je stranka jako zadovoljna njegovim djelovanjem, ali da je politika same stranke da njeni funkcioneri obavljaju manje funkcija kako bi bili učinkovitiji, a da su dvIje funkcije koje on obnaša sasvim dovoljne, kako navodi, za skromnog čovjeka kakav je on.

Kontaktirali smo i gospodina Fuada Baćićanina koji nam je ukratko rekao šta je razlog njegove smjene sa mjesta potpredsjednika.

Glavni odbor je usvojio izvještaje o radu dosadašnjih nosioca najviših stranačkih funkcija koji su zbog izbora u organe Bošnjačkog nacionalnog vijeća, podnijeli ostavke u Stranci, čime su šansu na rukovodećim mjestima u SDA Sandžaka dobili mladi, i perspektvini ljudi, navode iz tabora SDA stranke.

Hamza Škrijelj

Previous articleOdržana promocija slika svjetski poznatog slikara Etema Baymaka
Next articleIslamske organizacije u Francukoj zatražila zaštitu od Države