Home Rubrike Vijesti Rad se u 2015. nastavlja smjenom čelnih ljudi?

Rad se u 2015. nastavlja smjenom čelnih ljudi?

371
0

Novi-Pazar-pod-snegom-opstinaKako piše Sandžak Haber, medij blizak stranci SDPS i gradskoj vlasti u Novom Pazaru, zbog katastrofalne organizacije Sportske večeri koja je organizovana kao dramska sekcija u osnovnoj školi, vrh SDP odlučio je da smijeni odgovorne iz sportskog saveza i svih drugih institucija koje su učestvovale u ovoj, kako oni nazivaju „lakrdiji“.

“Saznajemo da su organizatori priznali niz propusta, a utvrđeno je da je ime Miljana Minića koji je trebao da dobije nagradu „najbolji novinar godine“ nestalo kao rezultat loše koordinacije između Envera Gusinca predsjednika Sportskog saveza i novinara Fehima Karišika. Direktor Regionalne televizije Denis Mavrić preuzeo je odgovornost zbog tehničkih propusta tokom večeri koji su se konstantno ponavljali, a slaba posjeta je posljedica prebacivanja nadležnosti sa jednog na drugog” – ističe se na Sandžak Haberu.

Odmah poslije novogodišnjih praznika koji su u toku, očekuje se epilog ovog, kako ga nazivaju ‘skandala’ i evidentno je da je na smjenama insistirao ministar Ljajić.

U nastavku se ističe:

‘Ovo je samo prvi korak u reorganizaciji opštinskih organa koji ne funkcionišu na zadovoljavajući način te s toga i tu treba očekivati bitne personalne promjene. Na sastanku koji je održan također je iskazano nezadovoljstvo radom gradskog odbora SDP pa se i tu očekuju kadrovska osvježenja’

Previous articleBNV – Press konferencija
Next articleMuftija dr. Mevlud ef. Dudić predvodio džumu namaz u džamiji u Rajčinoviću