Home Rubrike Vijesti Muftija sandžački gostovao na Sandžak TV

Muftija sandžački gostovao na Sandžak TV

443

Gost emisije „INTERVJU“ na Sandžak Televiziji bio je muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić. Muftija je tom prilikom govorio o mnogim temama koje su aktuelne u Sandžaku i uopšte u svijetu.

Bošnjaci imaju mnogo potencijala kao narod, obzirom da su jedni od rijetkih naroda koji u jednoj ruci imaju Islam, a u drugoj ruci pacifističku misiju, obzirom da nikada u svojoj povijeti nisu vršili genocid niti agresije.

Muftija se tokom razgovora osvrnuo i na predstojeću Novu Godinu. „To je jedna vrsta krivoverja“, navodi Muftija i dodaje da se na satanistički način ispoljavaju tjelesne pobude. To je nešto što ni na koji način ne pripada Islamu.

Muftija navodi da ga strašno nervira to što mnogi mediji terorizam poistovjećuju sa Islamom. „Ja neću da prihvatim Islamu spočitavati terorizam. Za mene je uvreda kada neko kaže islamski terorizam. Ne postoji islamski terorizam“, naglašava Muftija.

Mnogi su, navodi Muftija, od njega tražili da se bori protiv terorizma. „Nemoj od mene da traže da se ja borim protiv terorizma. Izvinite gospodo, kako god palite, tako i gasite… Razbijaju mi Islamsku Zajednicu, a onda me pitaju kako to ljudi odlaze da ratuju u Siriju? Tako što ste napravili haos da više niko ne zna ko koga ovdje uči vjeri“, ističe Muftija.

Muftija je govorio i o ljudima iz dijaspore. „ To su jako dobri ljudi“, navodi Muftija i dodaje da je jako nezahvalno na bilo koji način omalovažiti ih.

Hamza Škrijelj

Previous articleUgljanin: Policija Srbije se pretvara u pročetničku organizaciju
Next articleFIS – Druženje studenata