Home Rubrike Vijesti Dodjela nagrada najuspješnijim sportistima

Dodjela nagrada najuspješnijim sportistima

392

U dvorani Kulturnog centra na svečanoj dodjeli priznanja nagrađen su Odbojkaški klub Novi Pazar Junior, a sportski radnik godine je Stanko Vukićević iz Fudbalskog kluba Ras.

Atletičar Jasmin Ljajić i kik-bokserka Ajla Lukač proglašeni su večeras za najbolje sportiste Novog Pazara u 2014. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

Fudbalskom klubu Novi Pazar pripao je pehar za sportski brend grada u 2014. godini, dok su Amir Beširović, Abdulah Abdulahu, Musalib Crnišanin, sva trojica posthumno, a Muharem Mekić dobili nagradu za životno delo “Abdulah Duce Gegić”.

Sportske nade za ovu godinu su fudbaler Armin Đerlek i atletičarka Lidija Petrović.

Dodjeli priznanja prisustvovao je i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je najavio da će Novi Pazar uskoro dopuniti sportsku infrastrukturu i ulagati isključivo u sportove koji imaju perspektivu.

“Sljedeće godine, u avgustu ili septembru, dobit ćemo moderan atletski stadion. Po završetku prvenstva, promijenit ćemo travnatu podlogu na fudbalskom stadionu, a da bi igrali međunarodne utakmice treba nam i južna tribina. Završit ćemo i kompleks u Šutenovcu”, najavio je Ljajić.

Ljajić je rekao da :”Fudbaleri i odbojkaši treba da budu u ‘velikoj četvorci’, uz Partizan, Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Od odbojkaškog kluba očekujem da sljedeće sezone zaigra u Evropi, a kasnije i od fudbalskog. Učinićemo sve da napravimo i jak košarkaški kolektiv.

Naglasio je i da će Novi Pazar morati da posveti veliku pažnju edukaciji sportskih učitelja, jer se, prema njegovim riječima, zbog nedostatka kvalitetnih trenera odustalo od dodjele godišnje nagrade u toj oblasti.

Dobitnici nagrada ponosni na svoj uspjeh kao I na priznanje koje im je grad ukazao.

Nakon dodjele nagrada u holu Doma kulture upriličen je koktel za sve prisutne u čast sportista godine.

Dženefa Zećović

Previous articleSvi putevi prohodni
Next articleUgljanin: Nevladine organizacije i istaknuti pojednci treba da uzmu učešće u radnu BNV-a