Noć evropskih šampiona

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sinoć je u prepunoj Hali sportova održana dugo najavljivana noć evropskih šampiona, gdje su se sukobile najbolje pesnice Balkana i Evrope.  Dobre borbe u raznim kategorijama, puno dobrih poteza, puno gostiju sa strane, od kojih najznačajnije ime svakako Muamer Hukić koji je došao da pruži podršku Saidi Bukvić i Ajli Lukač u borbama za evropsku titulu.

Prvih 6 borbi bile su samo najava za spektakl koji je uslijedio. Prva je za evropski pojas krenula ljubimica grada Novog Pazara Saida Bukvić, koja se borila protiv bokserke iz Finske Marije Sing. Uprkos povredama desne i lijeve noge još u prvoj rundi, jednoglasnom odlukom sudija pojas je ostao u Novom Pazaru, a Saida je postala seniorski prvak evrope u WAKO Federaciji u kategoriji do 54 kg.

Uslijedila je druga borba za evropski pojas u WAKO federaciji do 56 kg u kojoj su pesnice ukrstile domaća bokserka Ajla Lukač i Valentina Murgijea. Uprkos povredi ramena još na samom početku borbe, Ajla nije htjela odustati i još jednom pokazala da je cura lavljeg srca. Ipak, povreda joj nije dozvolila da se bori onako kako ona zna i jednoglasnom odlukom sudija pojas je pripao italijanki Valentini Murgijea.

Razgovarali smo sa šampionkom Saidom. Tek danas kada su se emocije slegle, osjećaj je neopisiv, navodi Saida. Međutim njena sreća nije kompletna, obzirom da njena drugarica Ajla nije uspjela osvojiti pojas.

Puna hala sportova svjedočila je da je naš grad svjestan kakve dijamante njedri. Saida i Ajla su ispunile obećanje i ostavile srce u ringu za svoj grad.

Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img