Promocija filma „Logor“ u produkciji AJB

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Panel diskusija na temu: „Uloga medija u tranzicijskoj pravdi“, u organizaciji Al Jazeera Balkans i Odsjekom za ljudska prava i građanske slobode Al Jazeera Media Network u Dohi, održana je u ponedjeljak, 22.12.2014. godine, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Moderatoricapanela Mirsada Begović je na početku pozdravila i poselamila skup, a potom prisutne pozvala da odgledaju dokumentarni film „Logor“, producenta i režisera Nidala Magrabija i Haruna Karčića.

Film tretira ratne zločine počinjene u logoru Omarska u Prijedoru, kao i ulogu Međunarodnog suda u Den Hagu u donošenju pravde žrtvama zločina. Film možete pogledati na linku koji se nalazi na dnu teksta.

Nakon četrdesetominutnog filma, uslijedila su obraćanja panelista: Amora Masovića – ispred Instituta za traženje nestalih BiH, Goran Šimić – profesor međunarodnog krivičnog prava, Nidžara Ahmetašević – novinar i borac za ljudska prava, Refik Hodžić – direktor mreže ICTJ, Rezak Hukanović – novinar i logoraš koncentracionog logora u Omarskoj.

Značajno je bilo prisustvo predstavnika Odjela za ljudska prava Al Jazeera Media Network u Dohi Ahmed Mansoura, Sami al-Hajja i dr. Hassan Saed Elmogummera.

U ime Al Jazeera Balkans obratio se generalni direktor Tarik Đođić.

Među brojnim gostima, predstavnicima TV kuća, novinara i boraca za ljudska prava, skupu su prisustvovali dekan Filološkog fakulteta IUNP i direktor TV Sandžak Salahudin Fetić.

3 4 5 6

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img