Hukić: Došao sam da Ajli i Saidi pružim podršku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

e2ba97297b7aeca249daaf126c4593764d22d8a9df0e9d40a19a6ab522ba9c1e

Profesionalni prvak svijeta u boksu Muamer Hukić  posjetio klub borilačkih vještina u Novom Pazaru

Hukić rekao je da se nada da će Novopazarke Ajla Lukač i Saida Bukvić osvojiti evropske profi titule u lou-kiku, u WAKO PRO verziji.

“Dolazim da navijam za njih. U ringu si sam, niko ne može da ti pomogne, zavisiš od sebe. Moraš da budeš jak, da se motivišes”, rekao je Hukić prilikom posjete Klubu borilačkih sportova Novi Pazar.

Ovaj 30-godišnji Pazarac je i ranije, kao kik-bokser, imao uspešnu karijeru.

“Nažalost, zbog obaveza sam rijetko u Pazaru i Srbiji, pokušaću češće da dolazim. Želim da Ajli i Saidi pružim podršku, čuo sam da svakodnevno imaju po dva treninga. Gledao sam ih prije godinu i po, nadam se da će i sada biti uspješne kao tom prilikom”, kazao je Hukić.

Hukić je 13 puta uspješno branio svjetski WBO pojas u kruzer kategoriji, čime je izjadnačio rekord Engleza Džonija Nelsona.

Ajla Lukač će se 28. decembra u Novom Pazaru boriti sa Italijankom Valentinom Murđom za titulu u lou-kiku do 54 kilograma.

“Čast mi je što je Hukić došao u naš klub da nas podrži, drago mi je što će nas gledati takav šampion”, izjavila je Lukačeva.

Saida Bukvić će istog dana imati za protivnicu Marju Sing iz Finske, u lou-kiku do 52 kilograma.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će svjetski as biti pored ringa. Uz njegovu podršku, daćemo sve od sebe da titule ostanu ovdje”, rekla je Bukvićeva.

Trener Pazarki Husein Dupljak je ocijenio da Muamer Hukić pripada svjetskoj eliti.

“Hvala mu što će biti deo spektakla. On je prvo ime Sandžaka, među najboljima u Srbiji i bivšoj SFRJ. Svim borcima puno znači što će biti tu”, rekao je Dupljak.

Osim duela za evropske WAKO PRO titule, u Novom Pazaru će se u nedelju održati još osam mečeva.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img