Home Rubrike Vijesti Sjednica GO BDZ Sandžaka

Sjednica GO BDZ Sandžaka

449
0

U prostorijama hotela Benjamin u Tutinu, održana  IV redovna sjednica Glavnog odbora Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, kojom je predsjedavao njen predsjednik dr. Jahja Fehratović. Sjednici Glavnog odbora prisustvovalo je 66 članova iz Sandžaka.

Predstavljeno je nekoliko promjena, među kojima I imenovanje novog predsjednik Izvršnog odbora, gdje je jednoglasno odabran građevinski inžinjer Edin Zećirović.

Zećirović je izrazio svoje zadovoljstvo, poručivši političkim partijama da ovu stranku ne smiju isključivati iz svojih planiranja.

“BDZ Sandžaka mora uzeti I uzima učešće u svim političkim I društvenim dešavanjima”, kazao je Zećirović.

Glavni odbor je usvojio prijedlog izmjena i dopuna Statuta, kao i poslovnik o svom rad. Zatim je predsjednik podnio izvještaj o radu stranke u 2014. godini. Predsjednik Fehratović se osvrnuo na izborne cikluse koji su protekli, kao i na sve izazove koje je prošla BDZ Sandžaka.

“Generalno smo zadovoljni radom na današnjoj sjednici, nadam se da će se ovakva atmosfera prenijeti I na skupštinu, kao I da ćemo u 2015.godini ostvariti sve ono što je skicom programa zacrtano”, naglasio je Fehratović.

Predstavljena je i skica prijedloga Programa rada stranke za 2015.godinu, koju će usvojiti Skupština stranke zakazana za 28. decemba 2014.

Nermina Rebronja

Previous articleU bioskopu emitovani 3D sinhronizovani filmovi
Next articleEkonomsko-trgovinska škola stupila u jednodnevni štrajk