Home Rubrike Vijesti Problemi u FK Novi Pazar

Problemi u FK Novi Pazar

389
0

Ovih dana aktuelna tema su problemi u FK Novi Pazar. Iz tabora kluba tvrde da su problemi koje trenutno imaju lako rješive prirode, te da je FK Novi Pazar ranije bio u mnogo većim finansijskim problemima.

Disciplinska komisija FSS zbog neizmirenih dugovanja zabranila je registraciju igrača za 13 klubova, od kojih 9 klubova superligaša, među kojima je i Fk Novi Pazar. Međutim nisu finansijski problemi jedini koji su prisutni u ovom klubu, naime FK Novi Pazar je kažnjen zbog duga od 6.000 eura prema bivšem kapitenu Emiru Lotincu, a i jedan od najboljih igrača kluba Sead Hadžibulić raskinuo je ugovor sa klubom, navodeći da je nezadovoljan kako se klub ophodio prema njemu i da je pogriješio što je uopšte potpisao jednogodišnji ugovor sa FK Novi Pazar.

Razgovarali smo sa portparolom kluba Redžepom Koraćem koji nam je u fono izjavi rekao da problemi nisu strašni i da su lako rešivi. On se osvrnuo i na drugu polusezonu u kojoj je, kako navodi, Novi Pazar u dobrom položaju u trci za Evropu.

Bio u krizi ili ne, svi su uz FK Novi Pazar na putu ka Evropi. Dok su nesuglasice sve više prisutnije unutar kluba, stadion je sve puniji, a igrači nikada nisu bili više motivisani.

Svi se nadaju da će druga polusezona ispuniti san svim Novopazarcima.

Hamza Škrijelj

Previous articleEkonomsko-trgovinska škola stupila u jednodnevni štrajk
Next articleOdržana sjednica Gradske skupštine u Novom Pazaru