Home Rubrike Vijesti Formirati Gorsku službu spašavanja u Novom Pazaru

Formirati Gorsku službu spašavanja u Novom Pazaru

644

Na održanoj sjednici  Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara razmatrano je nekoliko tačaka dnevnog reda. Pored mnogobrojnih katastrofa koje su ove godine zadesile Srbiju u kojima je stardalo oko 60 ljudi, od kojih 28 od posljedica utapanja, tim povodom cijela država se pripremila za eventualne elementarne nepogode.

“Na današnjoj sjednici su razmatrani zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije koijma predsedava dr. Nebojša Stefanović , minister policije. Donet je je zaključak da se za teritoriju grada Novog Pazara da se formira Gorska služba spašavanja kako bi adekvatno i na pravi način i blagovremeno reagovali kada je to potrebno” ističe načelink odeljenja za vanredne situacije Crnovršanin Naser.

Za osnivanje gorske službe spasavanja, kako kaže nacelink odeljenja za vanredne situacije Crnovršanin Naser,  potreban je što veći broj sportista koji se bave ekstremnim sportovima, koje je ovim putem i pozvao.

Formirani su takođe i pomoćni stručno-operativni timovi koji će reagovati u određenim situacijama.

“Formiaran je prije svega stručno operativni tim za odbranu od poplava, za odbranu od klizišta, za odbranu od snežnih padavina, kao i za zbrinjavanje i evakuaciju” rekao je načelink odeljenja za vanredne situacije.

Takođe su razmatrane i ponude pojedinih firmi koje se bave prodajom opreme za zaštitu od nepogoda, što će Štab za venredne situacije blagovremeno riješiti. Na ovoj sjednici između ostalog je odlučeno da će kao obavezno štivo u osnovnim i srednjim školama biti i oblast Zaštite i spasavanja

 

Elmasa Šećović

Previous articleUskoro kik-boks spektakl u Novom Pazaru
Next articlePriredba školske ustanove Vildan