Ekonomsko-trgovinska škola stupila u jednodnevni štrajk

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sindikati prosvjete su, po drugi put u ovom polugodištu, potpuno obustavili rad u školama i organizovali skup na Trgu Nikole Pašića, odakle su poručili da đaci neće dobiti knjižice sa zaključenim ocjenama na kraju prvog polugodišta.

Prosvjetari su pet nedelja u zakonskom štrajku i za to vrijeme, kako je rekla portparolka Unije sindikata prosvjetnih radnika Jasna Janković, pregovori sa vladom skoro da se nisu pomjerili sa početne tačke.
Sindikati prosvjete danas će, po drugi put u ovom polugodištu, potpuno obustaviti rad u školama i organizovati protestnu šetnju do vlade, a zaštitnik građana Saša Janković, mada podržava njihove napore na unapređivanju položaja, ističe : “ Nijedan cilj u prosvjeti se ne može ostvariti nanošenjem nenadoknadive štete djeci .”

“ U znak podrške svojim kolegama, prosvjetnim radnicima, Ekonomsko-trgovinska škola u Novom Pazaru je danas stupila u jednodnevni štrajk skraćenjem časova na zakonskih 30 min.” Rekao nam je predsjednik sindikalne organizacije Nusret Krcić.

Zakon o štrajku precizira da je prosvjeta djelatnost od javnog interesa i da prosvjetni radnici mogu mogu početi štrajk ako se obezbjedi minimum procesa rada.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img