Home Rubrike Vijesti Izložba slika u Kulturnom Centru Internacionalnog Univerziteta

Izložba slika u Kulturnom Centru Internacionalnog Univerziteta

434

Narodu poznat kao hram umjetnosti, Kulturni Centar INU, sinoć okićen djelima mlade autorice, diplomirane grafičarke Ilde Kurbašević. Ovo je prva njena samostalna izložba, inspirisana travama u apstraknom prikazu.

Prepuna sala KC, gromki aplauz, potvrda su njegon talenta i rada. Ova izložba privukla je pažnju kako brojnim književnicima, akademskim profesorima kao i studentima umjetnosti. Kažu „inpresije je nemoguće izraziti“

Ilda je diplomirala na INU, prvi je diplomirani grafičar na ovim prostorima. Najponosniji ove večeri bio je Akademik Fehim Husković, u čijoj je klasi bila ova mlada umjetnica. Istakao je da se samo talentom i upornošću postižu ovakvi rezultati.

Umjetničkom ekspresijom u kojoj je boja imala bitan zadatak da napravi spoj između grafike i slikarstva, osjeća se duša koju najbolje razumije njen autor.

Mlada autorka koja je već otvorila vrata brojnih bilenala i trivijala kod nas i u svijetu, neće stati ovdje, već za mjesec dana možemo očekivati njenu drugu samostalnu izložbu.

Nermina Rebronja

Previous articleSDA nastavlja sa napadima na medije – Agresivno istjerani sa skupštine Sjenica
Next articleI zvanično otvoren Starački dom u Novom Pazaru