I zvanično otvoren Starački dom u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Projekat izgradnje Gerontološkog centra u ovom gradu pokrenut je 2006. godine, a izgradnja ovog objekta od preko 3.200 kvadrata završena je šest godina kasnije, kada je, tokom predizborne kampanje, zvanično predat na korišćenje. Međutim, prvih 10 od maksimalnih 80 stanara, koliki je kapacitet, uselilo se 1. novembra.

“Siguran krov nad glavom i sveobuhvatnu brigu o 80 lica, imaće štićenici Gerontološkog centra koji je otvoren danas u Novom Pazaru”, istakao je upravnik ovog centra , gospodin Enver Daca.

Ustanova poseduje 30 soba, od kojih su 14 četvorokrevetnih, 9 dvokrevetnih i 7 apartmana.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je prilikom otvaranja Gerontološkog centra u Novom Pazaru da Vlada Srbije podjednako brine o svim dijelovima Srbije kao i o svim svojim građanima.

“Vlada Srbije i Ministarstvo za rad su prepoznali potrebu za Gerontološkim centrom u Novom Pazaru i pomogli su da se on završi. Mi brinemo o ljudima i na ovaj način to pokazujemo”, izjavio je Vulin.

Projekat Gerontološkog centra pokrenulo je prethodno Ministarstvo rada i socijalne politike, na čijem čelu je bio sadašnji ministar trgovine, turiza i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je istakao da je država u gradnju i opremanje ovog objekta uložila preko 300 miliona dinara.

“Ovaj objekat koji liči na velelepni hotel govori o veličini dela koje smo napravili i ovo je samo jedna etapa u onome što smo sebi zacrtali kao cilj, a to je da od Novog Pazara napravimo velegrad”, rekao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović istakao je  da je ovaj  centar još jedan u nizu rezultata dobre saradnje lokalne samouprave i Vlade Srbije.

Elmasa Šećović

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img