Home Rubrike Vijesti Golubarski klub Novi Pazar ugostio Hansa Everta Aerkampa

Golubarski klub Novi Pazar ugostio Hansa Everta Aerkampa

730
0

Novi Pazar danas je bio domaćin jedne velike međunarodne manifestacije. Naime, predstavnici golubarskog kluba Novi Pazar danas su imali prilike u hotelu Tadž ugostiti golubare iz raznih zemalja, kao što su Hrvatska, BiH, Holandija, kao i trenutno najveće ime golubarstva u svijetu Hansa Everta Aerkampa. Golubarstvo je sport koji se malo pominje na našim prostorima, dok naši golubari otvaruju velike međunarodne uspjehe. Uz to, treba napomenuti da je golubarstvo jedan od najprofitabilnijih sportova. Posjetioci današnje manifestacije imali su priliku prisustvovati i aukciji za prodaju golubova po simboličnim cijenama iz golubarnika porodice Aerkamp, koji važe za jedne od najboljih golubova pismonoša svijeta.

Predsednik Golubarskog Saveza Srbije Žarko Ćuzović danas je prisustvovao manifestaciji. On kaže da je počastvovan prisustvom i posjetom gospodina Aerkampa.

„Drago mi je da je Novi Pazar domaćin jedne ovakve međunarodne manifestacije“, navodi predsjednik golubarskog kluba Novi Pazar, Alan Karaahmetović. On dodaje da je počast ugostiti veliko ime kakvo je Hans Aerkamp.

„Golubarstvo je tek u fazi oživljavanja na ovim prostorima“, rekao je Hans Aerkamp. On je dodao da se treba dosta čitati i proučavati na polju golubarstva i da treba imati dosta strpljenja.

Naš grad je još jednom pokazao da je podrška za dobre stvari. Svi koji su danas prisustvovali izložbi i aukciji ovog plemenitog sporta, imali su prilike svoju riznicu obogatiti nekim od goluba iz kraljevske loze.

Hamza Škrijelj

Previous articleI zvanično otvoren Starački dom u Novom Pazaru
Next articleSkupština opštine Sjenica bez opozicije i medija usvojila budžet za 2015. godinu u iznosu od 782 miliona dinara