Home Rubrike Vijesti Građani ulice 7. Juli traže proširenje ulice

Građani ulice 7. Juli traže proširenje ulice

363
0

Novi Pazar – Građani ulice 7. Juli pod hamamom gotovo punih 15 godina pokušavaju istjerati pravdu.

 

Oni traže od nadležnih organa da im izađu u susret, kako bi se problem riješio, jer su, kako kažu, tako blizu, a tako daleko od centra grada. Ustupiće, kažu, svoje parcele besplatno kako bi tu prošla ulica koja bi bila direktna veza sa magistralom. Pisali su nekoliko puta zahtjeve gradskoj upravi koja je obećala da će taj problem riješiti, međutim, kako kaže njihov predstavnik Džafer Hadžiibrahimović, do dan danas nema nikakvog pomaka.

Gospodin Džafer napominje i  to da je mjesto, samim tim što je u centru grada, jako profitabilno i da bi se prolaskom ulice, učinilo obostrano dobro, jer tu postoji dosta lokala koji su onemogućeni da rade, a gotovo svi stanovnici tog dijela su nezapošljeni.

Kažu, glavni problem koji sve ove godine pravi smetnju da se namjera gradske uprave sprovede u djelo, je koliba koja je, dokumentovano od strane gradske uprave,  tvrde mještani, bespravno izgrađena baš na putu gdje bi ulica trebala proći. Međutim, to nije jedini problem.

Mještani kažu da ovi zahtjevi nemaju političku pozadinu, jer među njima ima simpatizera svih političkih opcija.

Razgovarali smo i sa gradskim arhitektom, gospodinom Elvirom Hamidovićem. On u fono izjavi navodi da je dato obećanje da će se problem riješiti, kao i da je on predložio da taj projekat uđe u pla budžeta za 2015. godinu.

Mještani se nadaju da će njihov zahtjev ugledati svjetlo dana i da će u budućnosti svi biti zadovoljni.

Previous articleZavršeno nedjelja priredbi Škole Kur’ana Časnog
Next articleCiklus predavanja Hafiza Abdurahmana Kujevića svakog četvrtka u Arap džamiji