Home Rubrike Vijesti Škola Kur’ana Časnog nastavlja sa priredbama

Škola Kur’ana Časnog nastavlja sa priredbama

508

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem je rekao:

“Ovaj Kur´an je Allahovo uže, jasno svjetlo (nur) i koristan lijek. On je zaštita onome ko ga prihvati i spas onome ko ga slijedi.. Učite Kur an jer, doista, Allah će vas za njegovo učenje nagraditi, za svaki harf deset sevapa. Ja vam ne kažem da je Elif-Lam-Mim jedan harf, već  tu nagradu dobivate za Elif, za Lam, za Mim! Hadis prenose Ed-Darimi, El-Hakim i Et-Taberani.

Kur´an  je svjetlo i lijek za onoga ko ga uči i u srcu čuva. Jutros je u Školi Kur’ana Časnog, sa početkom u 9:30 održana priredba i roditeljski sastanak za polaznike Amme Džuza uzrasta od 4 do 8 godina. Ovi polaznici počeli su pohađanje Škole Kur’ana Časnog prije par mjeseci, a danas su imali prilike pokazati svojim roditeljima šta su to naučili u prvom polugodištu.

Hafiza Remzija Kolašinac rekla nam je da je ova grupa tek počela da se upoznaje sa Kur´an i Kerimom učeći poslednji džuz u Kur’anu, Amme džuz.

Oni su najbolji čuvari Allahove Knjige, jer su njihova srca čista, a njihove duše iskrene. Dok god naš grad bude baštinio ovakve bisere, Allahova riječ se neće zaboraviti.

 

Previous articlePčelari treba da prijave svoja gazdinstva
Next articleŠkola Kur’ana Časnog je rasadnik dragulja