Pčelari treba da prijave svoja gazdinstva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom apela na sve pčelare da prijave svoja pčelinja matična društva od strane Međuopštinske unije pčelara, kako ne bi izgubili status aktivnog gazdinstva i pravo na subvencije, naša ekipa posjetila je prof. Esada Kolašinca, pčelara sa dugogodišnjim iskustvom. Profesor Kolašinac na samom početku kaže da je prethodna godina bila krajnje nerodna i da već sada pčelari moraju odraditi neophodne sezonske poslove, jer kako sada pčelari zazime, navodi profesor Kolašinac, takve će i rezultate imati kada bude medobranje.

„Slijedi aktvinost pčelara na učlanjenju u matičenja društava i da se uvežemo u uniju koju vodi Edib Murtezić koji se zaista zalaže za pčelarstvo, pogotovu na edukativnom planu“, navodi profesor Kolašinac. On dodaje da su pčelari jako nezadovoljni subvencijama od strane države.

Jako je bitno uvezivanje u uniju pčelara, navodi Esad Kolašinac. On dodaje da je pčelarstvo jedna nauka i da se uvijek treba dodatno edukovati kroz seminare koje organizuje unija pčelara.

Profesor Kolašinac  je iskoristio priliku da na samom kraju razgovora udijeli par savjeta svim pčelarima, kako sačuvati pčele od mogućih bolesti i kako ih prehraniti.

Hamza Škrijelj

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img