Vlada Srbije danas je usvojila prijedlog Zakona o budžetu za 2015.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Vlada Srbije danas je usvojila prijedlog Zakona o budžetu za 2015. godinu kojim je planiran prihod od 924,4 milijarde dinara, a rashodi su 1.083 milijarde zaokruženo, saopštio je ministar finansija Dušan Vujović.

Vujović je na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije rekao da je planirani deficit 158,6 milijardi i uporediv sa budžetskim deficitom iskazanim na početku godine i rebalansom na kraju godinu.

Vujović je rekao i da je ovaj budžet dobio podršku Međunarodnog monetarnog fonda.

Budžet Srbije za 2015. godinu je prvi klučni program koji ne nudi samo priliku da se reše problemi deficita već i da se reše strukturni problemi koji su prozrokovali deficite u prethodnim godinama, izjavio je danas minsitar finansija Dušan Vujović.

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je danas da je u pripremi budžet za 2015. kakav nije videla otkad ona pamti fiskalnu konsolidaciju.

Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović izjavio je danas da se parametri budžeta za 2015. godinu posmatraju kroz ružičaste naočare, a Skupština je na pragu usvajanja „Diznilend budžeta“.

Ministar Vujović je kazao da su rashodi smanjeni za oko 10 milijardi dinara u odnosu na početak godine i za oko 120 milijardi dinara u poređenju sa rebalansom.

Štedeće se, kaže, na subvencijama, ali ne i u domenu socijalne zaštite.

Dženefa Zećović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img