Home Rubrike Vijesti Pojeftinjenje goriva i cigareta

Pojeftinjenje goriva i cigareta

518

Novi Pazar – Maloprodajne ciejne goriva na NIS-ovim i mnogim benzinskim stanicama u Srbiji značajno su niže od 1. novembra. Cijena motornog benzina (E BMB 95, E BMB 98) snižena 14 dinara po litru, a dizel goriva (Evro dizel, Gasoil 0.1, Ultra D, Lož ulje Evro EL) i auto gasa 8, 5 dinara po litru.

NIS je šest puta do sada snizio cijene derivata na svojim benzinskim stanicama, a moguće je da će da svoju cjenovnu politiku prilagoditi cijenama nafte na svjetskom tržištu, zahvaljujući relativno stabilnom kursu dinara prema dolaru.

Na radost ovdašnjih pušača, cigarete bi do kraja nedelje mogle još jednom da pojeftine, što je još jedna dobra vijest za građane.
Krajem novembra, cijene pojedinih cigareta pale su i do 30 dinara po paklici. Tako su “Pal Mal”, “Laki Strajk”, “Bond” i “Monte Karlo”, na primjer, pojeftinili za po 20 dinara.

Stručnjaci navode kao uzrok pada cijena izuzetno veliku konkurenciju na duvanskom tržištu, dodatno podstaknutu nelojalnom konkurencijom sa crnog tržišta koja je značajno smanjila legalno tržište duvanskih proizvoda.

Elmasa Šećović

Previous articleTandir – ‘Tražimo istragu dosadašnjeg rada vijeća’
Next articleNSZ raspisuje konkurse za zapošljavanje medicinskih radnika u Njemačkoj