Home Rubrike Vijesti Tandir – ‘Tražimo istragu dosadašnjeg rada vijeća’

Tandir – ‘Tražimo istragu dosadašnjeg rada vijeća’

529

Vijećnik liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“, Samir Tandir bio je gost emisije „Debata“ na Regionalnoj Televiziji. Tema emisije bila je funkcionisanje nacionalnog savjeta Bošnjaka. Na samom početku emisije voditeljica je istakla da je poziv za gostovanje u emisiji upućen i predstavnicima liste „Za Bošnjačko Jedinstvo“, međutim se oni nisu odazvali.

Gospodin Tandir ističe da je za njega neprihvatljivo da predsjednik BNV odbije gostovanje u TV Debati, pogotovu nakon posljednje sjednice vijeća koja je bila turbulentna.

Tandir ističe da je lista čiji je on odbornik na drugoj sjednici otišla sa ciljem da se rješavaju neka ključna pitanja za Bošnjake, međutim od strane druge liste koja je većinska naišli su na namjeru te sjednice da se što prije podjele funkcije. Tandir navodi da je prevaziđen vid primitivne politike, gdje se, umjesto ključnih stvari prvenstveno gleda ko će biti na većoj fnkciji i ko će zaraditi koju dnevnicu više.

Samir Tandir navdi da je za njega neshvatljivo da predsjednik vijeća dvije sjednice nije iznio nikakav svoj plan za rješavanje ključnih problema Bošnjaka. Sve je to očit dokaz, ističe Tandir, da su njima važnije neke druge stvari u odnosu na ključna pitanja Bošnjaka.

Hamza Škrijelj

Previous articleNovi Pazar – SOS služba pruža podršku ženama žrtvama nasilja
Next articlePojeftinjenje goriva i cigareta