Kidnapovan direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alen Tahirović

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ovih dana Sjenicu potresa vijest o kidnapovanju direktora Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alena Tahirović. Kako nam je i sam Tahirović  potvrdio njega su 01. 03. 2021. godine kidnapovali Asim Hodžić zvani Aki, Izo Latović i Enes Gonjanin.

Tahirović navodi da su ga prvo namamili, potom udarcima fizički onesposobili i prisilno odveli u kuću Iza Latovića gdje su ga nekoliko sati maltretirali, stavljajući mu do znanja da će ga likvidirati ukoliko se ne povinuje njihovim zahtjevima.

Nakon oslobađanja, Alen Tahirović je slučaj prijavio policiji, a krivična prijava je podnijeta samo protiv Asima-Akija Hodzića za nezakontio lišenje slobode Alena Tahirovića.

Inače dva napadača Hožić i Latović kao i napadnuti direktor, članovi su političke partije SDP Rasima Ljajića, dok se treći Gonjanin predstavlja kao koordinator Vulinovog Pokreta socijalista. Sukob je između njih nastao zbog, kako tvrde upućeni, unutar stranačke borbe između određenih kriminalnih struktura koje rukovode ovom strankom i drugih članova koji se ne slažu sa kriminalom koje sprovodi trojka napadača.

– Oni su htjeli da imaju primat u SDP-u, nas nekih 10-tak obrazovanih ljudi smo se pobunili i tražili smo da se formira novi organ upravljanja i da se naš glas čuje, a ne samo njihov. Mi smo loš rezultat imali upravo zbog njih na izborima. Mi smo imali situaciju da nas prozivaju po kriminalu jer su oni vodili glavnu riječ u stranci. To je osnovni razlog.

Tahirović kazao sumnja da će nadležni organi išta uraditi jer spomenuta trojka ima veze u policiji i tužilaštvu.

– Oni imaju veze u policiji sigurno, to je očigledno. Svašta nešto je tu uvezano.

Kako saznajemo Asim-Aki Hodzić je blizak saradnik bivšeg ministra Rasima Ljajića, njegov savjetnik u Ministarstvu za trgovinu i njegov glavni čovjek u Sjenici.

Tahirović je istakao i da je nakon kidnapovanja imao razgovor sa Ljajićem koji je ovakav čin na riječima osudio, ali on dodaje da mu to nije dovoljno i da očekuje Ljajićevu reakciju prema njima.

– Oni su tražili od mene da budem njihov politički rob, da budem njihov rob u svakome smislu. Da nisam progovorio o ovome što se desilo oni bi uspijeli u tome.

Iz Tužilaštva su potvrdili da im je prijavljen slučaj kidnapovanja i prebijanja Tahirovića i da se na slučaju radi, te da će optuženi biti saslušani.

Dopis o ovom slučaju smo uputili u Policijskoj upravi kao i SDP-u, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Izvor: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img