Novopazarac dirljivom porukom zahvalio policajcima i vatrogascima na požrtvovanosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon što su vatrogasci i policajci iz Novog Pazara uspješno ugasili požar koji je izbio u subotu tokom noći u građevinskom preduzeću Razvitak, Enes Gegić kome su požrtvovani spasioci pomogli, podijelio je dirljivo pismo koje je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Enes Gegić je želio da se ovim pismom zahvali vatrogascima i policajcima na požrtvovanosti.

„Zahvalnost pripada i policajcima koji su bili tu, Srećku i njegovom kolegi Rizvanoviću, također i vatrogascima kao i ekipi vatrogasaca iz Raške. Bilo je jezivo i strašno i sve to što se događalo je jedan veliki stres za ovaj dio naše ulice koji je bio izložen toj vatrenoj stihiji. Ne mogu da nađem dovoljno riječi zahvalnosti ljudima iz Ministarstva, konkretno policajcima koji su bili tu, ljudima iz vatrogasne koji su zaista reagovali kako treba. Jedna ekipa je došla od strane pijace i gasila je taj donji dio požara a onda su došli ovi ljudi iz Raške i gasili su ovaj dio koji je bio bliži mojoj kući. Jedna ružna slika iza mene koju vidite svi vi, izgorelo je to što je izgorelo, hvala Bogu pa nije bilo žrtava, moglo je da ih bude. Bitno ej da je glava na ramenima, nekako ćemo sve ovo da preprodimo.“, naglašava Enes Gegić

Poštovanje i zahvalnost građana za ukazanu pomoć veliki su podstrek u radu policijskih službenika, naglasio je policajac Branović.

„26 vatrogasaca iz Novog Pazara, Raške i Kraljeva je gasilo ovaj požar u kome je objekat od oko 500 kvadrata u potpunosti izgoreo. Tada sam vidio čovjeka kako se guši, potrčao sam ka njemu a on je počeo da pada, podigao sam ga sa ženom koja se zatekla tu i smestili smo ga u službeni automobil. Utrčao sam u kola, upalio zvučnu i svetlosnu signalizaciju i brzo vozio prema zdravstvenom centru. Na putu do bolnice vidio sam da mu je zdravstveno stanje lošije, brzo smo stigli do hitne službe, iznio sam ga iz vozila i preuzeli su ga zdravstveni radnici. Tek tada sam odahnu, naslonio se na vozilo i vidio da sam poverđen, povrede nisu bile teške pa sam se vratio do mesta požara. Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu, spriječili širenje na ostale objekte a kada sam se uverio da nema više povređenih građana, otišao sam u zdravstveni centar gdje mi je ukazana ljekarska pomoć. Znam da bi sve moje kolege u ovakvoj situaciji, postpupili kao ja.“, ističe policajac Srečko Branović

Policija je tu da brine o vama i vašoj bezbednosti i da vam pomogne u svim situacijama, poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img