Home Vijesti MUFTY FONDACIJA POSTALA ČLANICA BNF-A

MUFTY FONDACIJA POSTALA ČLANICA BNF-A

809
0

Predsjednik BNF-a muftija Abdurrahman Kujević primio je danas predsjednicu Mufty fondacije prof. dr. Elmu Elfić Zukorlić. U dugom i konstruktivnom razgovoru između ostalog bilo je riječi o važnosti institucionalnog obrazovanja naših naraštaja u duhu bogate vjerske i nacionalne kulture i tradicije Bošnjaka.

U tom smislu temeljne nacionalne institucije predstavljaju stožer oko kojih trebamo okupljati sve naše individualne i kolektivne potencijale.
Bošnjačka nacionalna fondacija kao finansijska podrška Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) samo u prošloj godini je finansijski stala iza nekoliko kapitalnih djela koja su od općeg značaja za cijelu zajednicu poput Rezolucije o bosanskom jeziku, Deklaracije o Bosni i Hercegovini, Glasnika 2 BANU-a, edicije Bijela knjiga žrtava Sandžaka 1941-1945 i mnogih drugih nacionalnih projekata. Upravo iz ovih razloga su mnoge organizacije a i pojedinci postali članovi BNF-a sa svojom redovnom članarinom i participacijom. Prof. dr. Elma Elfić Zukorlić izrazila je zadovoljstvo što danas Mufty fondacija čija je predsjednica postaje član bazične nacionalne fondacije, Bošnjačke nacionalne fondacije BNF-a.

Muftija Kujević se zahvalio na podršci i ujedno čestitao visoki stepen svijesti i veliko razumijevanje koje su pokazali osnivači, rukovodstvo i članovi Mufty fondacije za pomaganje najvažnijih projekata koje realizira BNF.

Informativna služba BNF-a