Home Vijesti Protojerej-stavrofor Milenković: Na zemlji da bude mir a među ljudima dobra...

Protojerej-stavrofor Milenković: Na zemlji da bude mir a među ljudima dobra volja

98
0

 

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti, poštujući sve epidemiološke mjere, obilježavaju Božić. Poruka Božića, kako kaže  protojerej-stavrofor Tomislav Milenković, nije samo namijenjena hrišćanima već svim ljudima u svijetu. Sastavni dio atmosfere Božića u narodu oduvijek je bio duh pomirenja.

 

-Boga da slavimo koji je na visini, na nebu. Na zemlji  da bude mir a među ljudima dobra volja. Poruka Božića nije samo hrišćanima nego I opšteljudska. Upućena je svim dobronamjernim ljudima koji žele mir I koji žele da žive u ljubavi I slozi sa svima bez obzira na vjersku I nacionalnu pripadnost, kaže Tomislav Milenković protojerej-stavrofor i starješina Petrove crkve

 

Čovjek se, poručuje, ne može zalagati za mir ako tog mira nema u sebi

Mi ne možemo mijenjati nešto što se dešava u Africi, u Aziji ali možemo živjeti sa svojim ukućanima kako treba, sa svojim komšijama kako treba s ljudima u okruženju, na radnom mjestu. To je ono što je zadatak svakog hrišćanina I to je neka poruka ne samo Božićna već opštehrišćanska za svakog hrišćanina koji živi ne samo ovdje u Novom Pazaru nego u bilo kojem dijelu svijeta.

Mir i zdravlje su od Boga i to treba željeti svakom čovjeku.