Home Vijesti Anketa: Šta građani Novog Pazara misle o vakcinaciji

Anketa: Šta građani Novog Pazara misle o vakcinaciji

98
0

Najvažnije pitanje od početka pandemija Korona virusa je kada će se završiti. I dok se kao efikasne ali privremene mjere zaštite korsite maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, svjetski naučnici su radili na pronalasku vakcine koja će problem sa korona virusom trajno riješiti.

Danas je počela vakcinacija zdravstvenih radnika, a u narednim mjesecima vakcina će biti dostupna i ostalim kategorijama stanovništva.

Mišljenja po pitanju upotrebe nove vakcine jasno su podeljena, a nas je zanimalo šta o tome misle građani Novog Pazara.

“Ja bih se vakcinisala kao i cijela moja porodica jer to je za naše zdravlje i za naše bolje”;

“S obzirom na epidemiju i talase to je najbolji način da se zaštitimo. Nekako da što prije izađemo iz ove situacije i krize”;

“Ne, nisam za vakcinaciju jer smatram da to nije za nas”;

“Pa svakako da smo za vakcinaciju. Nekako smatramo da to može promjeniti trenutnu situaciju”;

“Pa u svakom slučaju mislim da je bolje primiti vakcinu, radi preventive. Mišljenja su različita i podjeljena ali smatram da je bolje primiti”;

“Još uvjek o tome nisam razmišljala”;

“Uvjek za a zašto ne znam”;

“Još uvjek nisam svesna situacije u kojoj se nalazimo ali ću svakako razgovarati sa roditeljima o tome”, ovo su neki od odgovora koje smo dobili na pitanje da li su građani za vakcinu ili ne.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru spreman je za vakcinaciju kazao je dr. Šefadil Spahić. Istakao da je Zavod dobio frižidere za čuvanje vakcina, kao i da su formirani timovi lekara i medicinskih tehničara koji će vršiti vakcinaciju. Spahić je rekao da će se imunizacija ostalih grupa stanovništva odvijati u skladu sa planom vakcinacije koji donesu državni organi.

SANA