Home Vijesti Zukorlić sa Udovičićem o omladini i sportu

Zukorlić sa Udovičićem o omladini i sportu

170
0

Potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo akademik Muamer Zukorlić i narodni poslanik Goran Spasojević predsjednik Pododbora za omladinu i sport razgovarali su u Domu Narodne skupštine sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem o budućoj zajedničkoj saradnji pri izradi zakonskih rešenja koja se tiču omladine i sporta.

Ministar Udovočić informisao je sagovornike da je otpočeo rad na pripremi nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o sprečavanju dopinga u sportu, i izrazio očekivanje da će se pomenuti zakon uskoro naći u skupštinskoj proceduri.

Takođe, izrazio je nadu je da će do kraja 2021. godine, predmet skupštinske rasprave biti zakon o sportu i zakon o omladini.

Zukorlić je informisao ministra da je u okviru Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, formiran Pododbor za omladinu i sport, koji ima za cilj da razmatra i prati izvršavanje prijedloga zakona i drugih akata u oblasti sporta i omladine i da konstruktivno učestvuje u izradi istih.

U razgovoru sa ministrom, Zukorlić i Spasojević ocijenili su da je omladina strateška kategorija za zemlju i naciju, i da omladinu treba idejno profilisati i usmjeriti na obrazovanje i sport.

Sagovornici su se složili da je Narodna skupština, prava adresa za organizovanje javnih slušanja, u okviru kojih bi se vodile konstruktivne debate na aktuelne teme, odnosno na nacrt zakona o omladini i sportu, a u kojima bi aktivno učešće uzeli narodni poslanici, relevantne institucije i činioci, u cilju donošenja što boljih zakonskih rešenja.

Izvor: Paralmet.gov.rs