Potop Amir-aginog hana nakon svake jače padavine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon svake jače padavine u Novom Pazaru se formiraju jezera. Šahte su zapušene, ulice pune rupa, a najviše se štete čini vlasnicima kako lokala tako i vlasnicima kulturnih spomenika. Vlasnik Amir-aginog hana ističe da je sa svakom kišom učestala poplava u hanu i to sve od kada je podignut nivo šetališta.

“Svake godine se napravi šteta najmanje 10.000eura. Digne se laminat, ne može to da se izdrži. Krov prokišnjava. Niko ne vodi računa. Digao se nivo šetališta, a Opštinska vlast ne vodi računa. O ovome treba da vodi računa vlast i sama R. Srbija. Ne odvajaju ništa za kulturno dobro iz 17.vijeka, a to je jedino kulturno dobro koje vrijedi u regionu. Opštinska vlast uopste ne vodi računa pa čak i da pitaju da li nam treba nešto. Napravili su kulturni spomenik u parku kako ne bi ovdje davali novac. Tražim od Opštinske vlasti i države, da povede računa ili da mi daju da ga srušim da ga nema. Ja ovako da izdržim ne mogu. Nemam ni finansijsku podršku od grada Novog Pazara, od ostalih struktura države. Ovo je nekada bio najbolji hotel, nekada se to cijenilo. A sada smo dopustili da se ova voda ovako skuplja, da kanalizacija ide kroz Han.”

Kontaktirali smo Odeljenje za urbanizam i izgradnju pri lokalnojsamoupravi ali nam je rečeno da za to nadležni iz JKP “Vodovod i kanalizacija”. U ovom preduzeća nismo uspjeli da uspostavimo kontakt sa nadležnima.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img